neljapäev, 1. august 2013

Tartlased näitavad teed

Täna avaldatud uuringus, millised erakonnad on populaarseimad Tartus, selgus tõde - 23 % valiks täna sotse, 20 % IRL-i ja reformi ning veidi üle 10 % keski. Aga miks just SDE? On ju Tartu tuntud oma parempoolsuse ja pideva Reformierakonna kantsina. Sotsiaaldemokraadid on aga Eesti suurerakondadest vasakpoolseim. TNS Emori korraldatud uuring aga ei valeta - populaarseim erakond Tartus on Sotsiaaldemokraatlik. 

 MIKS SOTSID?

Tartlased on väsinud Reformierakonna skandaalidest, IRL-i ei valita tema pisivenna staatuse pärast ja Keskerakonnast ei taha tartlased kuuldagi. Ja õige kah! Sotsiaaldemokraadid on praegu ainukesed, kes suudaksid Eesti poliitika maine päästa ja nende mõju ühes kohalikus omavalitsuses oleks igati positiivne (makse nad muuta ei saa ja riigieelarvet ei koosta). Andkem siis sotsidele võimalus ja miks mitte just Tartus. Senised erakonnad aga mattuksid veelgi enam mutta. 

IRL + SDE ?!

Kas ei oleks võimalik IRL ja SDE koostöö Tartus? Arvan, et see oleks parim võimalik koalitsioon Tartule. Maailmavaatelistest erinevustest vaatamata saaks just kohaliku omavalitsuse tasandil selline koostöö olla parim - asju nähtaks kahest erinevast vaatevinklist. Ja ka IRL pole viimasel ajal suurematesse skandaalidesse sattunud, vähemalt mitte Tartus.

TARTUS VÕIMULE ASJALIKUD ERAKONNAD!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar