esmaspäev, 5. august 2013

Pealinnas jääb puudu parkidest

Allikas: Wikimedia Commons
Jalutades Kesk- ja Põhja-Euroopa pealinnades - Vilniuses, Varssavis, Prahas, Berliinis, Viinis, Londonis, Helsingis, Stocholmis jt, jääb silma nende linnade ilu - nendes pealinnades on hea jalutada ja tekib tahe sinna ka hiljem tagasi minna. Mis teeb ühe linna ilusaks? Aga Eesti pealinn?

Ilusa linna komponendid

Peamiselt teevad ühe linna ilusaks pargid - eri stiilides, hoolitsetud, kauni kujundusega kunstlikud haljasalad. Lisaks peavad linnad olema puhtad, teed korralikud, kõnniteed sillutatud (liiga palju asfalti jääb silma). Kõik see ilu on eelpool mainitud linnades olemas. Ja tõesti on hea vaadata, jalutada ning kindlasti ka elada. 

Tallinn - palju arenguruumi

Kindlasti ei ole Tallinn kole linn. Meie pealinnale loovad erilise atmosfääri vanalinn, Kadriorg ja moodne kesklinn. Aga sellest jääb väheks. Vanalinn on oma turismitipu saavutanud. Peame mõtlema kogu pealinnale. Kaunid peavad olema teised piirkonnad. MEIE ÜHISEL, EESTI VABARIIGI, PEALINNAL PUUDUB ESINDUSLIKKUS! 

Mida teha?

Jätkem poliitiline kemplus. Tallinn on meie ühine pealinn! Tallinn ei ole Keskerakonna või tallinlaste pealinn. Lisaks sotsiaaltoetustele ja eelarvetasakaalule peame mõtlema ka linna välisilmele. Tehkem korda pargid, ääristagem need aiaga ja võtkem tööke aednikud, pargivahid. Korrastagem meie kõnniteed kesklinnas, parandagem tänavaauke. Praegu on isegi riigi tähtsaim teelõik, mis viib läbi Kadrioru pargi presidendilossini, lapitud. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar