kolmapäev, 14. august 2013

Keskerakond soo-rollis


Allikas: Wikimedia Commons
12. augustil kirjutas Eesti Päevalehe peatoimetaja, Urmo Soonvald, arvamusloo sotsidest. Artikkel oli külaltki emotsionaalne ning ilmselge ka autori maailmavaade. Aga mitte see ei olnud loos kõige kummastavam asjaolu. Nimelt omistas Soonvald sotsidele Eesti poliitikas soo-rolli. See aga nii pole. Eestis on ainuke soo-rollis partei Keskerakond. Kas keegi teab, mis maailmavaadet nad kannavad? Liberaalset? Lubage naerda. Tsentristliku? Arusaamatu. On nad äkki vasakpoolsed? Pole võimatu. Aga konservatiivid? Ahjaa, selline maailmavaade on ka veel olemas. 

Keskerakond = Edgar Savisaar

Keskerakonda ilma Savisaareta pole olemas. Seda näitab ka tulev Keskerakonna üldkogu - ainuke kanditaat parteijuhi kohale on Savisaar. Kes siis veel? Savisaar on, oli  ja jääb. Eks see ole paratamatus, sest erakonnas valitseb täielik juhikultus. Ja see Keskerakonna ka hukutab. Pärast Savisaart tulevad Toobalid ja Simsonid jt, kes varsti partei Riigikogust välja juhivad. Eestlaste seas neil toetust pole ja ka venelastele meeldib Savisaar, mitte Keskerakond. 

Eesti poliitilises kriisis on süüdi Savisaar

Eesti poliitika halvas maines on süüdi Edgar Savisaar. Ta teab, et temast ei saa enam kunagi peaministrit. Nii on ta otsustanud võtta, mis võtta annab ja minnes viia endaga kaasa ka teised. Kahju! Keegi poleju väitnud, et Reformierakonnas poleks korruptiivseid ja võimuahneid poliitikuid. Ent Savisaar tuleb välja järjekordse vandenõuteooriaga, kesikud kaagutavad kaasa ja venelased ahhetavad - milline oraakel, milline poliitik. Ja nii ta seda teeb - õõnestab Eesti poliitikat.

Vaja oleks lisaks uutele paremerakondadele ka vasakpoolseid

Praegu tekib uusi paremliikumisi kui seeni pärast vihma. Aga oleks vaja ka uusi vasakpoolseid jõude. Eestile oleks kasulik Keskerakonna asendamine. Nii saaksid sotsid endale väärilised partnerid. Savisaare erakond kahjuks nende hulka ei kuulu. Vajame alternatiive!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar