esmaspäev, 4. jaanuar 2016

Tartu maavanem vaadaku Viljandi asemel Tartumaale

Tartu maavanem Reno Laidre on leidnud aega sõna võtta ja seda väga huvitavas vormis - uusaastapöördumises. Et Laidre mitte midagi ei juhi, tunnistab ta ka oma kirjutises. Väljendid nagu "tean, et Tartumaa valdades-linnades töötatakse juba päris kindlate mõtetega" ja "suured muudatused eeloleval aastal ilmselt veel [maavalitsust] ei puuduta" jätavad üpriski haleda mulje. Keegi peab ju seda tööd ka tegema ...

Kummastav, lausa hämmingusse ajav on aga maavanema asjatundmatus. 
"Nii mõnigi hirm – ääremaastumine, otsustamisest kõrvale jäämine – sai seal hajutatud. Selgus hoopis, et suurvald suudab ka väikeste külakeskuste eest paremini hoolt kanda. Olen arvutanud, et ainuüksi liitumistoetused võiksid Tartumaale parimal juhul lisaraha tuua kuni 8 miljonit eurot. Selle abil on võimalik parandada elukeskkonda ja pakkuda paremaid teenuseid."
Et ühinemised on olnud üpris hiljutised, ei ole ühtegi aruannet nende edukuse kohta seniajani tehtud. Vähemalt pole neid avalikkusega jagatud. Naljakas on ka arv 8 mln eurot lisaraha. Ei tea, mis arve Laidre laest  alla sajab, aga eks selline numbrikombinatsioon paneb ju kõik kohe haldusreformi toetama. Kaheksa miljonit!

Soovitaks Laidrel uuel aastal ka Tammelinnast välja jõuda. Külastada näiteks Eesti ainukest valda, kus pole toidupoodi. Piirissaart. Ootaks maavanemalt ideid, kuidas seda kaheksat miljonit saarel kasutada. Läbi suurte vaevade on seni suudetud korda teha vaid sadam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar