pühapäev, 21. juuli 2013

Julia Gillard - kohutav peaminister või misogüünia ohver?




24. juunil 2010. aastal toimus Austraalia Leiboristlikus Parteis võimuvahetus. Senise peaministri, Kevin Ruddi, vahetas välja senine asepeaminister Julia Gillard. Tegemist oli suure pöördega - Gillardist sai esimene naine selles ametis Austraalias.  Inimesed olid lootusrikkad - vasakpoolsetele omaselt olid Julia Gillardi lubadused suured - ei süsinikumaksule, tervishoiureform jm.
 Kuid olukord muutus kiiresti. Julia Gillardi loobiti munadega, tema riietumisstiili arvustati
File:Kevin Rudd and Julia Gillard.JPG
Julia Gillard ja Kevin Rudd aastal 2006 (Wikimedia Commons)
File:Holbrook Julia Gillard 001.JPG
Julia Gillard (Wikimedia Commons)
tihedamini kui tema poliitikat. Selline käitumine pole aga tänapäevale kohane. Isegi tema enda erakond pööras talle selja. Jah, tegu polnud säravaima poliitikuga, aga tema pidev arvustamine kustutas temas ka viimase sädeme. Julia Gillard ei olnud kohutav peaminister - ta viis läbi  tervishoiureformi ja aitas oma reformiga tugevalt erivajadustega inimesi Austraalias.

Täna ei ole enam Julia Gillard Austraalia peaminister. 26. juunil 2013 hääletas Tööpartei Gillardi maha. Uueks peaministriks sai vana - Kevin Rudd. Ja asjad on ikka nagu vanasti ning nagu üks naine ütles, kui talt küsiti Gillardi pärandi kohta, et järgmise 50 aasta jooksul rohkem naispeaministreid Austraalias pole, keegi lihtsalt ei soovi seda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar